Fenomenler Türk mamüllerini tanıtacak

Ethereum

New member
Türk mamüllerini uzak coğrafyalarda toplumsal medya fenomenleri tanıtacak. Ticaret Bakanlığı Uzak Ülkeler Stratejisi ve Hareket Planı Taslağı’n nazaran, ihraç eserlerimizin bilinirliğinin artırılması için diziler ve sinemalar ile dijital oyunlar kullanılacak, toplumsal medyadaki tesirli isimlerle iş birliği yapılacak. Stratejiyle ihracatın menzilinin uzatılması ve belirlenen 18 uzak ülkeye ihracatın artırılması hedefleniyor.

STRATEJİ DOKÜMANI HAZIR

Bu kapsamda şu ana kadar belirlenen 18 ülke ABD, Avustralya, Brezilya, Çin, Endonezya, Filipinler, Güney Afrika, Güney Kore, Hindistan, Japonya, Kanada, Malezya, Meksika, Nijerya, Pakistan, Şili, Tayland ve Vietnam olarak sıralandı. Bu tanıtım atağında, ilgili ülkeye ihracat yapmak isteyen firmalara gerekli tüm ayrıntıları sağlayabilecek pazara giriş rehberleri oluşturulacak. Kelam konusu strateji evrakına bakılırsa, mal ve hizmet ihracatını artırmaya yönelik ilgili ülkedeki öncelikli alt dallar belirlenecek.

‘MADE IN TÜRKİYE’ VURGUSU

Ticaret heyetlerinin özel ziyaretler yapması planlanırken, Ülkelerin tüketim kanalları, AVM’ler ve zincir mağazalar bu faaliyetler kapsamında özel olarak hedeflenecek. Bu faaliyetlerde bilhassa “Made in Türkiye” markası öne çıkarılacak. Türkiye’nin mal ve hizmetlerine yönelik toplumsal medya tanıtım kampanyası düzenlenecek, toplumsal medyada tesirli isimlerle iş birliği yapılacak.

DİZİLERE ESER YERLEŞTİRME

İhraç mamüllerinin bilinirliğinin artırılması için diziler ve sinemalar ile dijital oyunlar kullanılacak, sinema ve dizi oyuncularından istifade edilecek. Bu platformlarda eser yerleştirilmesi teşvik edilecek. Türk eser ve hizmetlerinin tanınmasında, toplumsal medya ve televizyon kanallarında gösterilen Türk dizilerinin ve sinemalarının kıymetli katkısı oluyor. Kelam konusu ülkenin televizyon ve çevrim içi/dijital platformlarında yer alan yerli ve yabancı dizi, sinema ve dijital oyunlarında eser yerleştirme uygulamalarının yapılmasının yaygınlaştırılması doğrultusunda dal temsilcileri ve ilgili kuruluşlarla görüşmeler yapılması amaçlanıyor.

DÜNYA KUPASI’NDA TANITIM ATAĞI

Uzak ülkelerde düzenlenecek memleketler arası itibarlı etkinliklerde öncü markaların sponsor olması yönlendirilerek tanıtım faaliyetleri desteklenecek. Olimpiyatlar, dünya kupaları, milletlerarası moda haftaları, motor sporları üzere tertiplerde Türkiye markalarının görünürlüğü için özel bir takviye programı üzerinde çalışılacak.

YERLİ OYUN FİRMALARI İLE ORTAK STRATEJİ

Oyun bölümünde öncü firmaların oyunlarının tanıtımı için ilgili Twitch, YouTube üzere kanallarda sponsorluklarla tanıtım ve iş birliği faaliyetleri düzenlenecek. Taşınabilir aygıtlarda yazılım-oyun mağazalarında yer alınması teşvik edilecek. Animasyon dalının milletlerarası pazarlardaki rekabetçiliğini tesis edebilmek için desteklenmesi sağlanacak.