Fenerbahçe haberleri | YDK Lider Adayları Uğur Dündar, Vefa Küçük konuştu

senbilirsin

New member
10:48

AJANSSPOR – HABER

Fenerbahçe bugün çok ağır bir seçim günü yaşayacak. Sarı- lacivertliler, Yüksek Divan Şurası’nın yeni liderini belirlemek için sandık başında olacak

10:48

kararı haftalardır merakla beklenen seçimlerde dört aday yarışacak. Son iki periyodun lideri Vefa Küçük, Uğur Dündar, Prof.Dr. Nail Kır ve Sait Yılmaz aidatlarını yatıran yaklaşık 3000 üyenin oyunu bekleyecek. Faruk Ilgaz Tesisleri’nde, çoğunluk aranmadan yapılacak seçim saat 10.00’da başladı.

11:11

Adayların konuşmalarının akabinde oy verme sürecine geçilecek. birinci vakit içinderda kürsüye YDK Lider Adayı Uğur Dündar çıktı.

12:05

“Soyadı üzere küçüldüğünün farkına varmıyor”

Uğur Dündar’ın kürsüden Vefa Küçük’e göndermesi ise sarsıntı tesiri yaptı. Dündar “Fenerbahçe ismine epeyce memnunum. Bu mutluluğumun yarın akşam da devam etmesini, derbide Galatasaray’ı yeneceğimizi umut ediyorum. Umarım Final Four’a da kazanırız. Nail Kır ve Sait Yılmaz’a teşekkür ediyorum. Vefa Küçük kendisini küçük düşürecek açıklamalarda bulundu. Vefa Küçük, bana karşı olan telaffuzlarıyla bu makamı kirletiyor. Ne yazık ki, soyadı üzere küçüldüğünün farkına varmıyor. Vefa Küçük’ü evvel Allah’a daha sonra siz üyelerimize havale ediyorum. Fenerbahçe’nin daha fazla fay sınırına bölünmeye değil, manevi bütünleşmeye muhtaçlığı var. Size Uğur Dündar kelamı veriyorum; herkes bu toplulukta güler yüzle karşılanacak. Ben Ulu Fenerbahçe’nin adayıyım.” dedi.

10:55

Fenerbahçe’de bugünkü Yüksek Divan Heyeti Başkanlığı seçimi adaylarından Prof. Dr. Nail Kır ise şu sözleri kullandı:

Nail Kır: “Ben kimsenin adamı değilim”

“Başkan adaylığımı açıklayan birinci Divan Şurası üyesiyim. Kimseden icazet almadan aday oldum. Seçimler ne yazık ki daima ertelendi! Barcelona seçimleri örnek verilirken seçim süreci bu biçimde olmadı. Bize koridorda seçim hazırlığı yaptıran zihniyet, tesislerde seçim kampanyası yaptı. Mevcut lider Vefa Küçük’e kırgınlığımı tabir ediyorum. Bana ‘Kimin adayısın?’ diyenlere söylüyorum; ben kimsenin adamı değilim, ben bir doktorum. Fenerbahçe ne zenginlerin ne de vesayet sistemiyle yönetilecek kulüp değildir. Kulübümüzün birlik birlikteliğe gereksinimi vardır. Tokalaşmayan adaylar Fenerbahçe’yi birleştiremez. Üyelerin tahlil yeri Yüksek Divan Heyeti toplantı salonudur. Yılda 4 günümüzü ayıramıyorsak pes bize. Gelin el birliği ile bu kaos ortamını bitirelim.”

12:07

8 yıldır divan başkanlığı yapan Vefa Küçük ise kürsüye gelerek şu sözleri kullandı:

Vefa Küçük: “Kimsenin adamı olmadım”

“Bana sataşan şahsa en sonunda karşılık vereceğim. Ben sizlerin oyu ile 2014 yılından itibaren 2 liderimizle çalıştım. Aziz Yıldırım Lider ile fazlaca uyumlu, kulübün menfaatlerini destekleyen her öneriyi kabul ettik. Fikir ayrılıklarımız da oldu. Ali Koç Lider ile de çalıştım, umarım 2 yıl daha çalışırım. Fenerbahçe’de seçimi kaybettiğim biçimde buradaki binayı yaptırdım, yanımızdaki havuzu yaptırdım ve ikram ettim. Her şeyimi inkar edebilirsiniz lakin yapıtlarım burada duruyor. Fenerbahçe’de Sportif A.Ş’de üye oldum, kimsenin adamı olmadım. Ali Lider da burada huzurlarınızda söylüyorum.”

11:09

“Burada da devamsızlıktan sınıfta kaldı”

“Camiamda ikiye bölünmüşlük olmasın istedim. 2020’de ülkemizde baş gösteren kovid benim nazaranv yapmamı engelledi. Sayın Lider Ali Koç da burada kendisine projeler ürettim. Ben bugün karşınızda uyumlu çalıştığım için, başkanlarımla çatışma halinde olmadığım için eleştiriliyorum; seçilirsem bir daha yolda olacağım. Nail Kır birinci adaylığını koydu, ben ve Sait Yılmaz’ın akabinde 4. aday baş gösterdi. 20 yıl daha sonra niye baş gösterdi? Dördüncü aday ile Vefa Lisesi’nde bir yıl arkadaşlığımız oldu, kendisi bir yıl sınıfta kalmıştı. Burada da devamsızlıktan sınıfta kaldı.”

11:19

“FETÖ belasını def ettiysek bugün de…”

“Fenerbahçe, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bir misyonu, Türkiye Cumhuriyeti’nin Misak-ı Milli’sidir. 3 Temmuz’da bütün topluluk tek yürek olup nasıl FETÖ belasını def ettiysek bugün de omuz omuza Fenerbahçe’nin beraberliğinin temelini atıyoruz. Biz değişime hazır olun derken, Fenerbahçe’mizin muhtaçlığı olan projelerimizi hazırladık, Fenerbahçe bizden ne bekliyor onu sorguladık. Değişime hazır olun; kurumsal eksiklerimizi sizlerle tamamlayacağız. Değişime hazır olun; bu divan Türkiye’nin en seçkin divanı olacaktır. Üyelerimizin her anında yardımcı olacak ‘Yardım Masası’ kuracağız. Bir kardeşiniz olarak artık değişime hazır olalım diyorum; sizi sevgi ve hürmet ile selamlıyorum.”