Dartmouth Başkanı Sian Leah Beilock hemen polisi aradı. Serpinti de aynı derecede hızlıydı.

senbilirsin

New member
Polis, Dartmouth Koleji'ndeki öğrenci protestocularını tutuklarken, 65 yaşındaki bir profesör kendini yerde buldu.

O akşam haber yapan iki öğrenci gazeteci sonunda tutuklandı.

Dartmouth Koleji yakınlarında yaşayan babasını ziyaret eden yoldan geçen bir kişi, omzunun kırıldığını fark etti.

Bu, Dartmouth Koleji Başkanı Sian Leah Beilock'un alışılmadık derecede hızlı davranıp 1 Mayıs'ta öğrencilerin sadece iki saat önce üniversitenin yeşil alanında kurdukları kampı temizlemek için polis müdahalesine izin vermesinden sonra ortaya çıkan ikincil hasarlardan biriydi.

Dr. İnsanların baskı altında neden boğulduğunu araştıran bilişsel bilim adamı Beilock, o zamandan beri kampüste kargaşayla karşı karşıya kaldı.


Başkanlar, İsrail'in Gazze'deki savaşını protesto etmek için yakın zamanda ülke çapında ortaya çıkan öğrenci kamplarıyla ilgili olarak bir dizi çekici olmayan kararla karşı karşıya kaldı.

Northwestern Üniversitesi gibi bazı kolejler protestocu öğrencileriyle anlaşmaya vardı ve fazla hoşgörülü oldukları gerekçesiyle eleştirilere maruz kaldı. Wesleyan Üniversitesi gibi diğerleri ise protestocuların disiplin cezasıyla karşı karşıya kalacağını ancak öğrencilerin şiddete başvurmaması halinde memurların çadırları temizlemek için güç kullanmayacaklarını söyledi.

Ve Chicago Üniversitesi gibi yerlerde yöneticiler polisi aramadan önce günlerce kamplar hakkında uyarıda bulunmuş ve kampların genişlemesini izlemişti.

Dartmouth College, şiddet içermeyen bir protestoya neredeyse anında tepki vermesiyle öne çıktı.

Burada öğrenciler saat 18.45 civarında çadırlarını kurdular ve birbirlerine kollarını bağlayan yüzden fazla destekçi tarafından koruyucu bir şekilde çevrelendiler. Kampüsü terk etmeleri konusunda uyarıldıktan sonra kampüs güvenlik görevlileri insanları Hannover polisine, New Hampshire Eyalet Polisine ve diğer yerel yetkililere yönlendirdi. Tutuklamalar saat 20.50 sıralarında başladı.

Tutuklamaların ertesi günü bir e-postada Dr. Beilock, üniversitenin ortak alanlarının ideolojik nedenlerle ele geçirilmesine izin vermenin “en iyi ihtimalle dışlayıcı” olduğunu ve “son günlerde diğer kampüslerde de gördüğümüz gibi en kötü ihtimalle bunun tersine dönmeye yol açabileceğini” söyledi. hızla Yahudi öğrencilerin kendilerini güvende hissetmemesine neden olan nefret dolu korkutma eylemlerine dönüşüyor.”


Ortodoks Yahudi grubu Chabad'ın Dartmouth bölümünün uzun süredir yönetici direktörü olan Moshe L. Gray, Dr. Beilock'un 7 Ekim'den bu yana “çok ilkeli bir duruş” sergilemesi onu Ivy meslektaşlarından ayırıyor.

Haham Gray, “Onun bu okulun güvenliğini sağlama görevi var” dedi. “Yahudi öğrenciler bunu kendileri için yaptığını düşünüyor.”


Ancak bazı öğretim üyelerine göre, şiddet içermeyen protestocuları tutuklamak için kolluk kuvvetlerini kullanmak, üniversite kampüslerinde olması gereken sözleşmeyi ihlal ediyordu.


Tarih profesörü Udi Greenberg, “Bölücü meselelerle nasıl başa çıktığımızın canlı bir örneği olmamız gerekiyor ve bu süreçte en önemli şey birbirimizi düşman olarak görmememizdir” dedi. “Protestoculara karşı polisi kullanmak, iyi niyetle birbirleriyle savaşmanın tam tersidir.”

Aynı zamanda yaralanmalarla da ilgiliydi.

Şehir dışından babasını ziyaret eden Andrew Tefft, polis geldiğinde Green'e doğru yürüyüş yapıyordu. Kolejle veya protestocularla hiçbir bağlantısı olmadığını ve bir polis memuru ona taşınmasını emrettiğinde kafasının karıştığını söyledi.

45 yaşındaki Bay Tefft bir röportajda “Sanırım 'Nerede?' diye soracak kadar aptaldım” dedi. “Telefonumun elimden alınıp uçup gittiğini hissediyorum, kollarımın çekildiğini hissediyorum. Metal kelepçelerin takıldığını hissediyorum. 'Ah, tutuklanacağım' diye düşündüm.”

Polisle yaşanan arbedede omzunu kırdığını söyledi. Bir tutuklama raporu, Bay Tefft'in tutuklama sırasında emirlere uymadığını ve saldırgan davrandığını belirtiyor.

Golf sahasındaki şenlik ateşlerini izlemeyle ilgili güzel anıları olan Bay Tefft, “Ben bu kasabada büyüdüm ve bu başıma gelen en çılgın hikaye” dedi.


Üniversitenin eski Yahudi çalışmaları başkanı Annelise Orleck, telefonunu bir polis memurundan almaya çalışırken yere atıldığında tutuklamaların videolarını çekmeye başladığını söyledi.

Öğrenci muhabir Alesandra Gonzales, profesörün tutuklanmasına tanık oldu. Daha sonra o da tutuklandı. Başka bir öğrenci muhabiri, kendisi de bağlı olan kıdemli haber editörü Charlotte Hampton'ı aradı. Bir röportajda her ikisi de basın geçiş kartlarına sahip olduklarını söyledi.

Yerel ve eyalet kolluk kuvvetleri yetkilileri röportaj taleplerini kabul etmedi.

Kansas Üniversitesi'nde 1960'lı yılları inceleyen Amerikan tarihi profesörü David Farber, bu kadar çok üniversitenin öğrenci protestocularıyla yüzleşmek için polise başvurduğu son seferin 1970 yılında savaş karşıtı hareket sırasında olduğunu söyledi. Öğrenciler bugün olduğundan çok daha militarize edildi, dedi ve ülke çapında kampüs binalarını ateşlediklerini belirtti.

“Bu seferki olay şu ki, çok sayıda çatışma çok hızlı bir şekilde yaşandı ve çok sayıda yönetici çok hızlı bir şekilde polisi aradı” dedi.


6 Mayıs'ta Dr. Beilock, hızlı bir şekilde 500 kişi sınırına ulaşan öğretmenlerle yapılan gürültülü bir çevrimiçi toplantıda hızlı tepkisini açıkladı.

“Kalıcı bir kampın güvenliğini garanti edemeyiz” dedi, “özellikle Dartmouth dışındaki insanlar kendi gündemleriyle katılmaya karar verirlerse.” Bazı yabancıların protestolara katıldığı ancak kesinlikle öyle olmadığı Columbia Üniversitesi'ne işaret etti. çoğunluk.

Birçok öğretmen memnun değildi. Şiddetin protestoculardan değil polisten geldiğini söylediler.

Eski Dartmouth müdürü Carolyn Dever sohbet yorumlarında Dr. Beilock'un konuşması birçok öğretim üyesi tarafından da dile getirildi.


Başka bir öğretim üyesi “Burası Columbia değil” diye yazdı.

Bir diğeri “Suçlamaları düşürün” diye yazdı.

Tarih profesörü Matthew J. Garcia, Dartmouth'un sessiz, kırsal bir kasaba olan Hannover için büyük şehir çözümünü seçtiğini söyledi.

“Zamanın ötesinde bir yer gibi” dedi ve şunu ekledi: “Bunun devrimin yuvası olduğunu söylemek saçma.”

Öğrenci gazetesi ayrıca başyazısında üniversiteyi eleştirdi ve üniversiteyi yetkililerden muhabirlerine yönelik suçlamaları düşürmesini istemeye çağırdı.

“Üniversite utanmalı” dedi. “Üniversite Başkanı Sian Leah Beilock'tan derhal ve kamuya açık bir özür bekliyoruz.”

Üniversite yönetimi başlangıçta öğrenci muhabirlerin “yasal süreç yoluyla” isimlerini temize çıkarma hakkını desteklediğini söyleyerek meydan okurcasına yanıt verdi.


Ancak tepki büyüdükçe ve basın özgürlüğü savunucuları üniversiteye baskı yaptıkça, Dr. Beilock, öğrenci gazetesindeki köşesinde gazetecilerin tutuklanmaması gerektiğini belirtti. “Bu hatanın düzeltilmesini sağlamak için yerel yetkililerle birlikte çalışıyoruz” diye yazdı.

Gazetecilere yönelik suçlamalar düştü.

Kampüsteki bazıları onun istifasına kızmayabilir. Belki de Dr. Beilock öğrenci konseyi, 2'ye karşı 13 oyla, üç çekimser oy kullanarak güvensizlik oyu verdi. Öğrenci topluluğu başkanının halk oylamasını yetersiz istişare nedeniyle reddetmesinin ardından, halka açık olmayan başka bir oylama, 8'e karşı 9 oyla ve iki çekimser oyla kararı bozdu. Şu anda tüm öğrenci grubu bir güvensizlik tedbiri için oy kullanıyor.

Fakülte bölünmüş durumda.

Antropoloji profesörü Sergei Kan, “Başkanımızın kendisi de Yahudi ve Yahudi öğrencilerin kampüste nasıl hissettiklerini yakından gözlemledi” dedi. Protestoya katılan öğrencilerin “Nehirden denize, Filistin özgür olacak” gibi saldırgan, “sınırda Yahudi düşmanlığı” sloganları attıklarını söyledi. (Birçok Filistinli destekçi bu ifadenin Filistinlilerin onuru için bir çağrı olduğunu söylüyor.)

“Çadırların etrafını sardılar ve el ele tutuştular, kavgaya hazırdılar” dedi Dr. Kan, yeşilin “hepimize ait olduğunu” sözlerine ekledi.


Dartmouth yönetim kurulu da kampanyaya destek verdi. Dartmouth'un yönetim kurulu başkanı Liz Cahill Lempres, The Times'a gönderdiği bir e-postada, tüm yönetim kurulu üyeleriyle ve “her Dr. Beilock açıkça desteklendi.”

Her durumda, tutuklamaların göstericileri caydırması pek mümkün görünmüyor. Çadırların ülke çapındaki üniversite kampüslerinde Filistin yanlısı aktivizmin sembolü haline gelmesinden aylar önce, Kevin Engel ve diğer öğrenciler İsrail'den çekilmeyi savunmak için Dartmouth yönetim binasının önünde iki çadır kurdular.

Birinci sınıf öğrencisi Bay Engel ve başka bir öğrenci izinsiz girme suçundan tutuklandı; bu, Dr. Beilock politika ihlallerine karşı harekete geçme konusunda ciddiydi.

Dr.'nin kararı Bay Engel, Beilock'un öğrenci aktivistlere tezahürat yaptığını söyledi.

“Durmayacağız” dedi. “Filistin bizim ömrümüz boyunca özgür olacak. Öğrenciler bu işin yükünü üstleniyorlar çünkü başka kimse yapmayacak.”