Cumhuriyetçiler neden eğitim departmanını azaltmak istiyor?

senbilirsin

New member
1980'de eğitim departmanının resmi açılışından iki ay sonra, Cumhuriyetçiler Kongre'den onu kapatmasını isteyen bir siyasi platformu onayladılar.

Şimdi, kırk yıldan fazla bir süre sonra, Başkan Trump bu rüya gerçeğini yapmak için diğer Cumhuriyetçi başkanlardan yaklaşabilir.

Ajans ajansı ortadan kaldırsa da, Bay Trump kendini hedefe adadı ve onu azaltmak amacıyla bir yönetici düzenleme hazırlamayı amaçlıyor.

Bay Trump'ın tespiti, federal hükümetin eğitimdeki rolü hakkındaki tartışmayı yeniden canlandırdı ve partisinin ideolojik grupları arasında güçlü bir birlik yarattı: kuruluşun geleneksel Cumhuriyetçileri ve Amerika'nın büyük destekçileri harika.

Manhattan Enstitüsü Muhafazakar Düşünce Tankında kıdemli üyesi ve yeni Florida Koleji turisti Christopher F. Rufo, “Bu, düşman ve nihilistik bir bürokrasiye karşı karşı bir devrimdir.” Dedi.

Parti o anda geldi.

Muhafazakar argüman.

Başından beri Cumhuriyetçiler, 1979'dan itibaren 1979 departmanına karşı bir yasada Cumhurbaşkanı Jimmy Carter'ın imzasına karşı ve sınırlı devlet kontrolü, vergi sorumluluğu ve yerel özerklik inançlarını ifade ettiler.

Eğitimin öncelikle eyalet ve yerel düzeyde federal görevlerden daha fazla yönetilmesi gerektiğini savundular.

Bir yıl sonra, Ronald Reagan, federal bir hükümeti başlatacağı sözü sayesinde, eğitim de dahil olmak üzere sayısız soruya sınırlarını aştığını söylediği sözü sayesinde Başkanlık'ta üçüncü denemesi Beyaz Saray'ı kazandı. 1982'de Bay Reagan, Kongre'nin iki ajansı ortadan kaldırmasını talep etmek için Birlik durumunu kullandı: Enerji Bakanlığı ve Eğitim Bölümü.

Reagan, “Daha önemli devlet harcamaları harcamak ve daha fazla israfa sahip olmak zorunda değiliz ve federal çalışmalardaki çalışan sayısını azaltma çabalarımıza devam edeceğiz.” Dedi.

Demokratları planını ele almak için evin kontrolünde ikna edemedi ve sorun Cumhuriyetçiler için en öncelik olarak kaybolmaya başladı – ancak asla tamamen ortadan kaybolmadı.

O zaman ABD Temsilci Evi sözcüsü Newt Gingrich, ajansın doksanlı yılların ortalarında ajansı ortadan kaldırmasını istedi. 2008'deki Cumhuriyet cumhurbaşkanlığı alan kodunda, hem temsilci Ron Paul hem de eski vali Mitt Romney ya eğitim departmanını destekliyor ya da büyüklüğünü büyük ölçüde azalttı.

Geçen yıl, 161 Cumhuriyetçi tedbiri desteklediğinden, 60'ı buna karşı olduğu için, parti içindeki güçlü bir çoğunluğa rağmen, Cumhuriyetçiler tarafından kontrol edilen Meclis'te ajansı kaldırma önerisi seçildi.

Eğitim departmanının en önemli rolü, devlet okullarına federal para göndermek, üniversitenin mali yardımını yönetmek ve eyaletlerin devlet kredilerini yönetmekti. Ajans, okullardaki sivil haklar yasalarını uygular ve engelli öğrenciler için programları destekler.

Obama yönetimi sırasında eğitim sekreteri olarak görev yapan John B. King Jr., “Eğitim departmanının tarihi, öğrencilerin İngilizce öğrencilerin yardım aldıkları engelli hizmetleri almalarını sağlayan bir sivil haklar ajansıdır.” Dedi. “Onu ortadan kaldırmak, öğrenciler ve aileler zarar verir.”

Trump tartışmayı canlandırıyor.

Bay Trump, eyaletlerde belirli bir tutarlılık yaratmayı amaçlayan ortak temel standartlar hariç, 2016'daki ilk başkanlık kampanyası sırasında nadiren eğitime bahsetti. İdaresi buna odaklanmasa da, zaman zaman eğitim departmanının ortadan kaldırılmasını istedi.

Ancak Bay Trump, muhafazakar temelini kullanan sorunlara el konulmasında zekidir. 2024 kampanyası sırasında bu, koronavirüs pandemi sırasında okul bitkilerine ve diğer kısıtlamalara karşı tepkiden karar veren ebeveyn hakları hareketinin endişelerinin varsayımı anlamına geliyordu.

Bu hareket, LGBTQ öğrencileri için belirli eğitim standartlarının ve bütünleştirici yönergelerin düzenlemelerini teşvik eden gelişmiş gündemlere karşı muhalefeti organize ederek buhar kazandı. Aktivistler bu yönergelerin ebeveyn haklarını ve değerlerini zayıflattığını belirttiler.

Bu şekilde, Bay Trump'ın eğitim departmanını ortadan kaldırma isteği, Federal Hükümetin çeşitliliğinin, adaletinin ve dahil edilmesinin yok edilmesine odaklanarak, ajanstaki personel ve yönergelerle ofise dönmesinden bu yana haftalar içinde canlı olan bir dinamik.

Bu hafta Washington'da yayılan departmanı azaltmayı amaçlayan bir yürütme emri taslağında, Bay Trump'ın Eğitim Sekreteri Linda McMahon için tek özel talimatlar, kalan çeşitlilik, eşitlik ve içerme programlarını iptal etmekten ibaretti.

Trump'tan Bay Trump'ın web sitesinde, sekiz kez “büyük okullar” için 10 prensip listesinde cinsiyet veya transseksüel sorunları eleştiriyor.

Amerikan Girişim Enstitüsü Eğitim Politikası Araştırmaları Direktörü Frederick Hess, “Bu sorunun bu kadar momentum olmasının bir nedeni, Washington'un ebeveynlerin tarafında olmadığı için kesinlikle salgın ve popülist hayal kırıklığıydı.” Dedi. “Eğitim Bakanlığı gerçekten olanların çoğunun sembolü haline geldi, bu yanlıştı.”

2025 Projesi ayrıca Bölüm Dairesi'ni çağırdı.

Bay Trump'ın ilk altı haftasında çok sayıda eylemi, federal hükümetin revizyonu için doğru taslak olan 2025 yılında projede belirtildi.

Bu, “ırkçı, Amerikan karşıtı, tarihsel propagandayı Amerika'daki Amerikan sınıflarına” sınıflandıran işçiler için 992 sayfalık belgenin önsözünde sınıflandırılan eğitim departmanına bir mesafeyi içerir.

Belgede, okulların ebeveynlere “aşılama niyetinin sola destekçileri” olmaktan daha fazla tepki vermesi gerektiğini ve öğrencilerin test sonuçlarının 45 yıllık federal harcamalara rağmen iyileşmediğini iddia ediyor. Bununla birlikte, devlete ve yerel okul bölgelerine aynı zamanda eğitim için daha katlanarak daha fazla maruz kalan daha fazla güç vererek bunun nasıl değişebileceği açıklanmamıştır.

2025 Blueprint projesi, “Bu departman, federal hükümetin geleneksel bir devlete ve yerel alana müdahalesinin bir örneğidir.” Diyor. Diyerek şöyle devam etti: “Amerikalı çocukların nedenlerinden dolayı Kongre onu kapatmalı ve eyaletlere eğitim vermelidir.”