Cristiano Ronaldo son golünü Manchester United’a attı! / Premier Lig

senbilirsin

New member
AJANSSPOR DIŞ HABER

Sezona epey makus başlayan Manchester United, ondan sonrasında toplarlandı. Dünya Kupası içinde Premier Lig’de oynadığı 14 maçta 8 galibiyet, 2 birliktelik ve topladığı 26 puanla 5. sırada giren kırmızı şeytanlarda dünya yıldızı Cristiano Ronaldo krizi yaşanıyor.

Kadro dışı bırakıldı, affedildi

Beş defa Ballon d’Or kazanan 37 yaşındaki Portekizli futbolcu, Tottenham maçında oyuna girmeyi reddettiği için takım dışı bırakılmış ve kendisine para cezası verilmişti. Özür dileyen Ronaldo, takıma dönmüş ve geçen hafta 3-1 kaybedilen Aston Villa müsabakasına kaptan olarak çıkmıştı. Dünya Kupası ortası öncesi son maç olan Fulham müsabakasında Portekizli, hastalığı niçiniyle oynamadı. Maç 2-1 United’ın galibiyetiyle bitti. United, başkan Arsenal’in hala 11 puan gerisinde bulunuyor.

“İnsanlar gerçekleri bilmeli”

Premier Lig’e Dünya Kupası öncesi orta verilirken Cristiano Ronaldo, Talk TV’de Piers Morgan’a konuşarak bir anda gündemi değiştirdi. 37 yaşındaki futbolcu, konuşmasına “İnsanlar gerçekleri dinlemeli. Dürüst olmalıyım” diyerek başladı.

“Eric cilt Hag’a hürmet duymuyorum”

Manchester United menajeri Eric cilt Hag’ı ağır biçimde eleştiren Ronaldo şunları söylemiş oldu: “Eric deri Hag’a hürmet duymuyorum zira o bana hürmet duymuyor. Bana hürmet göstermeyen birine ben de hürmet duymam.”

“İhanete uğramış üzere hissediyorum”

Kötü gidişin sorumlusunun kendisiymiş üzere gösterildiğini belirten Ronaldo, “Çok fazla üzerime geldiler, ayrılmam için beni zorladılar. Yalnızca teknik yönetici değil kulüp ortasındaki kimi bireyler de bunu yaptı. İhanete uğramış üzere hissettim” dedi.

“Ralf Ragnick’in ismini duymadım bile”

Ronaldo, kulübün problemlerine bir örnek olarak Ralf Rangnick’in geçen dönem süreksiz menajer olarak atanmasını gösterdi. Portekizli futbolcu şunları söylemiş oldu: “Adını hiç duymadım bile. Bir teknik yönetici bile değilsen, Manchester United’ın işvereni nasıl olacaksın?”

“Ferguson gittiğinden beri United ilerlememiş”

2009 yılında Manchester United’dan ayrıldığını vurgulayanRonaldo “Alex Ferguson ayrıldığından beri kulüpte hiç bir gelişme görmedim, ilerleme sıfırdı. hiç bir şey değişmemiş. Havuz, jakuzi, hatta spor salonu. Vakti güya durdurmuşlar. Bu beni fazlaca şaşırttı” dedi.

“United’ın en güzeli olmasını engelleyenler var”

Taraftarların gerçeği bilmesi gerektiğini düşündüğünü berten Portekizli yıldız, klüp ortasındaki kimi kişeleri suçladı. Ronaldo, “Manchester için en güzelini istiyorum. Ancak kulübün ortasında City, Liverpool ve hatta artık Arsenal üzere en üst düzeye ulaşmaya engelleyenler var” diye konuştu.

Rooney’e karşılık: Kendi mesleği bittiği için bu biçimde yapıyor

Portekizli futbolcu, eski ekip arkadaşı Wayne Rooney’in kendisine yaptığı tenkitlere de epey sert cevap verdi. Ronaldo şunları söylemiş oldu: “Beni niye bu kadar eleştirdiğini bilmiyorum. Muhtemelen kendi mesleği bittiği ve ben hâlâ yüksek düzeyde oynuyorum diye bunu yapıyor.”

Rooney, Ronaldo hakkında ne söylemişti?

Rooney ile Ronaldo içindeki tansiyon, 2006 Dünya Kupası’nda oynanan İngiltere-Portekiz maçında Rooney’in kırmızı kart gördüğü konuma kadar uzanıyor. Sky Sports’ta Ronaldo’nun United’a transferini pahalandıran Rooney, bu atağın şimdilik başarısız olduğunu söylemişti. Ronney, “Kulübün geleceği düşünerek gençleşmesi ve önümüzdeki iki, üç yıl ortasında Manchester United’ı üst taşıyacak aç oyunculara yönelmesi gerekiyor. Cristiano artık yaşlanıyor. Katiyetle 20’li yaşlarında olduğu üzere bir oyuncu değil” demişti.

“Yıkmaya benimle başlarlarsa sorun değil”

Ronaldo, söyleşisini şöyleki bitirdi: “Picasso’nun dediği üzere, bir şeyi bir daha inşa etmek istiyorsan onu yok etmelisin. Ve bu benimle başlarlarsa sorun değil. Manchester United’ı seviyorum, taraftarları seviyorum, onlar her vakit benim yanımdalar.”

Manchester United ne yapacak?

Dünya Kupası’nda 5. kere Portekiz Ulusal ekibi’nde oynayacak Cristiano Ronaldo, döndüğünde Manchester United’in ne yapacağı merak konusu. Fikstüre nazaran, United, ocak transfer periyoduna kadar Nottingham Forest ve Wolves ile iki Premier Lig müsabakasına çıkacak.