College Board’un AP Siyah Çalışmaları Kursuna Giden Kayalık Yol

senbilirsin

New member
isteğe bağlı

On yıldan fazla bir süredir, Siyah deneyimine odaklanan bir tür İleri Düzey Yerleştirme kursuna duyulan ihtiyaçtan bahsediliyor.

Ancak 2020’de George Floyd’un öldürülmesi küresel protestoları ateşledikten sonra, Kolej Kurulu, ABD tarihi, siyaseti ve kültürüne güçlü bir vurgu yaparak Afro-Amerikan çalışmaları üzerine bir kurs açmaya karar verdi. Afro-Amerikan çalışmalarının daha geleneksel bir tarih dersi yerine seçilmesi çok önemliydi ve ağırbaşlı ana akım kolej yönetim kurulunu, çağdaş siyasete yoğun bir şekilde dahil olan sol eğilimli bir akademisyen grubuyla yakın temasa getirdi.

Siyahi Çalışmalar veya Africana Çalışmaları olarak da adlandırılan bu disiplin, tarih, sanat ve teoriyi birleştirerek geçmiş ve bugün arasında gidip gelir. Giriş kurslarında, eski Afrika uygarlıklarının başarıları bir gurur kaynağı olarak öğretilebilirken Jim Crow’un mirası, eğitim, barınma ve ceza adaleti sistemlerinde günümüz siyah Amerikalılarının yaşamlarına kadar uzanabilir.

2021 İlkbaharında, Üniversite Kurulu kursun geliştirilmesine öncülük etmesi için genç bir akademisyeni işe aldı ve üniversite müfredatını toplamaya başladı. Öğrencilerle de bir araya geldi ve Profesörler, sınıfın nasıl olması gerektiği konusunda fikir birliğine varma çabasıyla.

2022 sonbaharında, müfredatın ilk sürümünü test etmek için bir pilot sınıf başlattı. Oklahoma, Tulsa’da sosyal bilgiler öğretmeni olan Darren Williams grubun bir parçasıydı. Çoğu Siyah, Hispanik veya Asyalı Amerikalı olan öğrencilerinin linç sınıfından derinden etkilendiğini ve neredeyse tamamen siyahi bir Memphis polis memuru grubu tarafından acımasızca dövüldükten sonra Tire Nichols’un ölümü hakkında yoğun tartışmalara girdiğini söyledi. .

Kolej kurulu tüm öğrencilerin dersi almasını istese de, en büyük sorunlarından birini ele almayı umuyor: daha fazla siyah öğrenciyi, tarihsel olarak yeterince temsil edilmedikleri AP sınavlarına girmeye ikna etmek.

Kâr amacı gütmeyen bir kuruluş olan yönetim kurulu, misyonunu öğrencileri üniversite başarısına bağlamak olarak tanımlıyor ve olağanüstü etkili oldu. Ancak, etkisinin azalmakta olabileceğine dair işaretler var.