Çalışma ve Toplumsal Güvenlik Bakanı Alim’den müjde: Emeklinin yüzü temmuzda gülecek

Ethereum

New member
Çalışma ve Toplumsal Güvenlik Bakanı Vedat Alım, evvelki gün Isparta’da bir dizi temaslarda bulundu. Isparta Valiliği Vilayet Özel Yönetim çalışanları iftar programına katılan alım, Enflasyonist ortamda çalışanları ve emeklileri muhafazaya çalıştıklarına dikkati çekti.

Enflasyon sürecinin tahribatlarına karşı önümüzdeki temmuz ayında bir daha çalışanları, kamu çalışanlarını, memur ve emeklileri koruyacak düzenlemeleri yapacaklarını belirten Alım, “Cumhurbaşkanımızın deklare ettiğı siyasetlerle biz en düşük emekli aylığını 1500 liradan 2500 liraya getirmiştik. Ayrıyeten yüzde 30’un üstünde enflasyon farkını içeren bir artış gerçekleştirmiştik. Temmuz ayında da emeklilerimizi koruyacak gibisi bir düzenlemeyi, şimdiden haberini sizlere vermek istiyorum” dedi.

ENFLASYONU YENECEĞİZ

Enflasyonu ve bugünkü ekonomik kaidelerin ağır yükünü bildiklerini söz eden Bakan Alım, bu yükün değerli bir kısmının Türkiye’nin güç muhtaçlığını karşılamaktan geldiğini söylemiş oldu. Ekonomik koşulların bütün insanların, çalışanların üzerinde bir baskı oluşturduğuna değinen Alım, “Sorunumuz enflasyon, enflasyonist gidişatı denetim altına almak. Bunu üretim artışıyla, ihracattan paha transferiyle, Türkiye’nin üretim ve ihracat gücüyle, Türkiye’nin refahını artırarak enflasyonu yenme konusunda kararlıyız” diye konuştu.