BM Genel Sekreteri Guterres İstanbul’da

pandomim

New member
Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, Müşterek Uyum Merkezi’ni ziyaret etmek için İstanbul’a geldi.

Ukrayna’dan ihraç edilen tahılın denetimini sağlamak için kurulan merkeze ait Ulusal Savunma Bakanı Hulisi Akar sürece ait bilgi verdi.

Bakan Akar’ın açıklamalarından satır başları; 1 Ağustos’tan bu yana 51 gemi tahıl sevkiyatı için yola çıktı. Şu ana kadar Ukrayna limanlarından toplam 656 bin 349 ton tahıl sevkiyatı gerçekleştirildi.

tutarların aşağı çekilmesine değerli katkılar sağlayacak. Merkezimiz faaliyetlerini muvaffakiyetle yerine getirdi.

Bakan Akar, tahıl sevkiyatının öbür konulardaki eser ve hizmetlere vesile olmasını temenni ettiklerini söylemiş oldu.

BM Genel Sekreteri Guterres de konuşma gerçekleştirdi. Guterres konuşmasına tahıl sevkiyatı konusundaki uğraşları niçiniyle Türkiye’ye teşekkür etti.

Guterres’in açıklamalarından satır başları;

Dün Odessa’daydım, orada bir gemiye tahıl yüklenmesini izledim ve epey etkilendim. Bu eserler muhtaçlığı olan insanlara gidecek. Global piyasalara Rus mamüllerinin de gdolayılmesi gerekiyor. 2022’de gübre şayet olmazsa 2023’te besin olmaz. Şu anda epey uzun bir müddetcin başındayız.

Ben daha evvel gübreye ve tahıla ambargo uygulamayın diye AB ve ABD’ye söylemiş oldum.

BM Genel Sektereti Guterres, tahıl mutabakatının yapılabileceklerin potansiyelini ortaya çıkaracağını söz etti.