Birinci kere koyulacak olan Eskişehir-İstanbul seferinden vatandaş keyifli

Ethereum

New member
Hızlı tren seferleri 10 Eylül’den tarihinden itibaren 44’ten 56’ya çıkarılacak. Eskişehir-İstanbul ortasına da birinci kere sefer konulacak. Sabah saat 06.00’da Eskişehir’den İstanbul’a, akşam saat 20.40’ta İstanbul’dan Eskişehir’e süratli tren seferleri olacak.

Vatandaş memnun

Tren seferlerinin başlayacak olmasından İstanbul’a bilet bulmakta zorlanan Eskişehirliler memnuniyetlerini lisana getirdiler. Hem maddi açıdan birebir vakitte vakitten tasarruf etmek için ulaşım aracı olarak süratli treni kullanan vatandaşlar, seferlerin sıklaşmasıyla birlikte daha kolay seyahat edebileceklerini belirttiler.

Eskişehir’den, İstanbul’a sık sık Fenerbahçe maçı için gittiğini söyleyen Sadri Akın Çaprak, yeni seferle bir arada daha rahat seyahat yapabileceğini söz etti.

Vatandaş için âlâ olduğunu vurgulayan Çaprak, “Ben Fenerbahçeliyim. Maç günleri işten çıkar çıkmaz Kadıköy’e gitmek istiyorum. Gidiş bulup dönüş bulamadığımda eza oluyor. Seferler arttırılmadan evvel en az iki hafta evvelden yer ayırttırıyorduk. Bu kararla bir arada bu sorun kalkabilir” diye konuştu.

“Seferlerin arttırılması biz emekliler için düzgün olur”

Özel aracıyla seyahat ettiğinde daha fazla masraf yaptığını belirten Etem Özbayır, süratli tren kullanmanın tasarruflu olduğunu belirtti.

Yurtharicinden oğlu geldiğinde İstanbul’dan gelmekte zorlandığını söyleyen Özbayır, “Memnun oluruz, bizim için ne kadar süratli olursa o kadar yeterli. Seferlerin arttırılması biz emekliler için güzel olur. Ben aracımla gelsem 2 bin lira yakar. Yurtharicinden oğlum geldi, İstanbul’a gezmeye gideceklerdi gidiş bileti buldu fakat dönüş bulamadı mecburen uçakla dönmek zorunda kaldı” dedi.

“Hem öğrenci için birebir vakitte vatandaş için hoş bir karar”

Hızlı tren haricinde ulaşım aracı kullandığında masraflı olduğunu lisana getiren öğrenci Ahmet Faruk Kurt, hem Eskişehir’de yaşayan öğrenciler için birebir vakitte vatandaş için gerçek bir karar olduğunu söylemiş oldu.

Bilet bulamadığı için “Business” klastan almak zorunda kaldığını belirten Kurt, “İstanbul değil en sıradan Konya’ya bile bilet bulmakta zorlanıyorum. Öğrenci olduğum biçimde “Business’ta” gitmek zorunda kalıyorum. Bu da beni ekonomik olarak zorluyor. Hem öğrenci için birebir vakitte vatandaş için hoş bir karar” diye konuştu.

Hızlı tren ile seyahat etmenin vakit tasarrufu açısından da güzel olduğunu ve 2 buçuk saatte İstanbul’a gidildiğini vurgulayan Fatih Akın ise, “Otobüsle yahut şahsî araçla seyahat etmektense süratli tren daha avantajlı. İki buçuk saatte İstanbul’da oluyorsun. İstanbul’daki konutumda tren istasyonuna fazlaca yakın. Benim ortasında hoş bir karar. Bu karar yoğunluğu azaltır” dedi.