Bayram ikramiyesi artacak mı?: Bakan Alım ödeme yapılacak ölçüsü ve vakti deklare etti

Ethereum

New member
Çalışma ve Toplumsal Güvenlik Bakanı Vedat Alım NTV canlı yayınında gündeme ait soruları yanıtladı.

Bakan Alim’in konuşmasından satır başları şöyleki:

ÜRETİM SÜRECİNE İŞTİRAK PROGRAMI

“Geçtiğimiz hafta lansmanını yaptığımız üretim sürecine iştirak programımızın ismini istihdama verdiğimiz değerden yola çıkarak o biçimde belirledik. Gaziantep’te başlattık ve sanayi vilayetlerini seçerek ilerleyeceğiz. Emelimiz işsiz sayısını azaltmak. Türkiye büyümesini gerçekleştiren bir ülke. İktisatta dalgalanma var lakin yolumuza devam ediyoruz. Bu bir kurs, eğitim v.s. değil direkt istihdam yaratan bir proje. Birtakım kaideler var merak edenler İŞKUR’un sitesinden takip edebilir.

Bu proje bir yıl istihdam garantisini kapsayan bir proje. Patron elemanını kendi yetiştirecek, biz destekleyeceğiz. İşbaşı eğitim programında istihdam garantisi koşul olacak. Burada bir kaynak sorunu yok. Kıymetli olan endüstrinin talep ettiği istihdamı yaratmak.

BAYRAM İKRAMİYESİ ARTACAK MI?

Emekliye bayram ikramiyesi bin 100 lira olarak 28 yahut 29 Nisan’da ödenecek. İki bayramda bunun maliyeti 25 milyar lira. Her vakit kıymetlendirilebilir ancak ben şu an mevcut durumu söylüyorum.

TABAN FİYATTA ARTIŞ OLACAK MI?

Minimum fiyatta enflasyona uygun güncelleme gündemde yok. Popülist taleplere kaymamamız lazım, biz gerçekçiyiz.”

3600 EK GÖSTERGE İÇİN ÇALIŞMA

3600 ek göstergede yasal düzenleme bu yıl Meclis’e gelir. Bu yılın sonunda Meclis’ten çıkar diye düşünüyorum.”