Battalgazi’de muhtarlar iftarda buluştu

pandomim

New member
Malatya’nın Battalgazi Belediye Lideri Osman Güder, “Ramazan’ın rahmeti daima bir arada yaşanır” diyerek Ramazan’ın on birinci gününde iftar sofrasında ilçede vazife yapan muhtarları ağırladı. İftar daha sonrası bir açıklama yapan Lider Güder, “Allah’ın müsaadesiyle muhtarlarımızla bir arada ilçemizi Malatya’nın en keyifli ilçesi yapacağız” dedi.

Battalgazi Belediye Lideri Osman Güder, Ramazan ayı ile birlikte gelenek hale getirdiği iftar programlarına devam ediyor. Ramazan’ın on birinci gününde ilçede vazife yapan muhtarları iftar sofrasında ağırlayan Lider Güder, iftar programı öncesi masaları tek tek gezerek konuklarına “hoş geldiniz” dedi. “Ramazan’ın rahmeti daima birlikte yaşanır” diyen gecenin mesken sahibi Lider Güder, geride kalan 3 yıllık vakit zarfında Battalgazi Belediyesi tarafınca hayata geçirilen ve geçirilmesi planlanan yatırımlar ve hizmetler hakkında görsel sunum eşliğinde muhtarlara bilgiler verdi.

Battalgazi Belediyesi Hastane Cafe’de düzenlenen iftar programına, Battalgazi İlçe Kaymakamı Abdül Kadir Duran, Battalgazi Belediye Lideri Osman Güder, Belediye Lider Yardımcıları, Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Malatya Kayısı Kent Muhtarlar Dernek Lideri ve İzzetiye Mahalle Muhtarı Aladdin Aktaş, Battalgazi Muhtarlar Derneği Lideri ve Üçbağlar Mahalle Muhtarı Abdulvahap Ortaç, Türkiye Muhtarlar Derneği Malatya Şube Lideri ve Büyükmustafapaşa Mahalle Muhtarı Mustafa Eren ile bir arada ilçede nazaranv yapan tüm muhtarlar katıldı.

Muhtarlardan iftar teşekkürü

Düzenlenen iftar programından dolayı Lider Güder’e teşekkürlerini ileten Türkiye Muhtarlar Derneği Malatya Şube Lideri ve Büyükmustafapaşa Mahalle Muhtarı Mustafa Eren, “bu biçimde mübarek günde bir ortaya gelmek Cenab-ı Allah’ın bizlere bir lütfudur. Bu manada Battalgazi Belediye Lideri Osman Güder’e teşekkürlerimi iletiyoruz. İyi Ramazanlar diliyorum.” derken, Battalgazi Muhtarlar Derneği Lideri ve Üçbağlar Mahalle Muhtarı Abdulvahap Ortaç, “Pandemiden dolayı yaklaşık 2 yıldır iftar programında bir ortaya gelemiyorduk. Bugün bir ortada olmaktan dolayı epey memnunuz. Battalgazi hudutlarında içerisinde sahur ve iftarını yapmayan kimsenin olmadığı kanaatindeyiz. Bu hassasiyeti gösteren Battalgazi İlçe Kaymakamımız ve Belediye Liderimiz Osman Güder’e teşekkürlerimi sunuyorum” sözlerini kullandı.

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Malatya Kayısı Kent Muhtarlar Dernek Lideri ve İzzetiye Mahalle Muhtarı Aladdin Aktaş da düzenlenen program için Lider Güder’e teşekkürlerini iletti.

“Battalgazi’mizi Malatya’nın en memnun ilçesi yapacağız”

Battalgazi’de binlerce insanı temsil eden Muhtarlarla birlikte oruç açmaktan dolayı memnunluğunu getiren Lider Güder, “Öncelikle hepinizin Ramazan-ı Şerifinizi tebrik ediyorum. Sıhhat ve sıhhat içerisinde Rabbimden bizlere kaç bayramlar niyaz ediyorum. Muhtarlarımız bizim için değerlidir, başımızın tacıdır. Muhtarlık kurumu, kültürümüzün ve toplumsal ömrümüzün değerli yapı taşlarından biridir. Bugünde muhtarlarımız ile

yeni yapmış olduğumuz toplumsal tesislerimizdeyiz. Bizler bu toplumsal tesislerimizi yaparken birilerinin ekmeğiyle oynama üzere fikrimiz yoktur. Bizler bu tesislerimizi vatandaşlarımıza hizmet için açıyoruz. Aileleriyle, çocuklarıyla, eşleriyle, dostlarıyla nezih bir ortamda gereksinimlerini gidersinler diye açıyoruz. Yeşilçam Toplumsal Tesislerimizi açtık ve Hastane Cafemizi açma niçinimizde, çabucak yanı başında yeni hastanemiz hizmete açılıyor. Dışarıda kulağımıza kimi dedikodular geliyor. Battalgazi Belediyesi burayı yaptı ancak işletmeyecek, birilerine peşkeş çekecek üzere hiçte beğenilen olmayan dedikodular duyuyorum. Muhtarlarım, bu dedikodulara katiyen inanmayın. Burayı ve hayata geçirdiğimiz tüm toplumsal tesislerimizi Battalgazi Belediyesi işletecektir. Mahalleleri için fedakarca çalışmalar yapan muhtarlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Muhtarların katkılarıyla ilçemizdeki mahallelere daha süratli ve faydalı hizmetler üretiyoruz. Bu hizmetleri yaparken daima istişare içerisindeyiz. Allah’ın müsaadesiyle sizlerle birlikte ilçemizi Malatya’nın en keyifli ilçesi yapacağız. Battalgazi Belediyesi olarak imkanlarımız doğrultusunda hizmeti vatandaşlarımızın ayağına götürme için tüm imkanlarımızı seferber ettik, bundan daha sonrada etmeye devam edeceğiz” dedi.

“Sofrayı bölüşmekten memnunluk duyuyorum”

Programın kapanış konuşmasını gerçekleştiren Battalgazi İlçe Kaymakamı Abdül Kadir Duran, “Ramazan birlikte olmanın hoşlukları paylaşmanın ve paylaştıkça da bereketlendiğine inandığımız, sevginin, her şeyin büyüdüğüne inandığımız bir aydır. Bugünde kültürümüzün ve toplumsal ömrümüzün değerli yapı taşlarından biri olan, devletimizin her noktadaki kurumsal temsilciliği pozisyonundaki muhtarlarımızla iftar programındayız. Çok hoş bir program ve bu tıp iftar programları vahdetimizi ve kardeşlik bağlarımızı güçlendiriyor. Sizlerle tıpkı sofrayı bölüşmekten büyük memnunluk duyuyorum. Hepinizin ayaklarına sıhhat. bu biçimde hoş bir programda bizleri bir ortaya getiren Battalgazi Belediye Liderimiz Osman Güder’e de teşekkürlerimizi iletiyoruz” dedi. – MALATYA

İhlas Haber Ajansı / Mahallî