Ayakkabı profesörü fiyat artışlarına inat artırım yapmadı

pandomim

New member
CEYHAN, ADANA (İHA) – Malatya‘da, her çeşit ayakkabı tamiri yapması ve farklı biçimleri kullanımı ötürüsıyla ‘ayakkabı profesörü’ olarak tanınan Mehmet Ceyhan, fiyat artışlarına inat artırım yapmadı. Ceyhan, “Bakalım artırım yapmamaya ne kadar direneceğim” dedi.

30 yıldır kent merkezindeki dört metrekarelik alanda baba mesleğini sürdüren Mehmet Ceyhan, ayakkabı tamirciliği mesleğine 7 yaşında başladı. Ceyhan, çeyrek asrı aşkındır Malatya’da ayakkabı tamircilerinin bulunduğu sokaktaki dükkanında hizmet verirken, fiyat artışlarına inat artırım yapmadı. Ceyhan, “Türkiye’de tüm eserlere artırım yaptılar. Korona virüs salgını var, Rusya-Ukrayna savaşı var diyerek fırsatçılar ve kara borsacılar fiyatları çok yükseltti. Biz esnaf olarak hiç bir vakit vatandaşlarımız güç durumda bırakmayız. Esnaf olarak ben ayakkabı tamirinde tutarlarımıza artırım yapmadım. Ayakkabı tamirinde gereçlere de artırım geldi. En küçük ayakkabı yapıştırıcısı 6 TL den 36 TL yükseldi. Bayan ayakkabısına kullandığımız 1 kilo vida artırımdan daha sonra kilosu 125 TL oldu. Türkiyemizde bu fırsatçılar ve stokçular ne yapmaya çalışıyor merak ediyorum” sözlerini kullandı.

Devlet ve hükümetin sıkıntı duruma düşürülmeye çalışıldığını, ortada bir oyun ve senaryo olduğunu lisana getiren Ceyhan, “Yağ, şeker, ekmek ve birfazlaca eser zamlandı vatandaşları mağdur oluyor. Devletimiz daima denetleme yapsın. Stokçulara ağır para cezası versin. Her şeye artırım geldi. Buradan stokçulara sesleniyorum eserleri saklamakla artırım yapmakla para kazanamazsınız, zira kazandığınız para haram olur. Devletimiz var bunlara bu dünyada hesaplarını soracaktır ebedi dünyada yani öbür dünyada ise Allah-u Teala hesap soracak. Ben de ayakkabısını tamire getiren müşterilere fiyatlar yükseldi demeye utanıyorum ve artırım yapmamaya direniyorum” tabirlerini kullandı.

Artırımlardan daha sonra ayakkabı tamirci esnafı olarak artırım yapmadığını ve yapmamak için direndiğini belirten Ceyhan, “Vatandaşlarımızın alım gücü azaldı. Bizde ayakkabı tamirine artırım yaparsak müşteriler nasıl gelecek. esasen gariban beşerler ayakkabılarını tamire getiriyor. Evvelden ayakkabı tabanını 20 TL’ye alıyorduk 50 TL’ye değiştiriyorduk. Lakin artık ise şu anda bir ayakkabı tabanı alımı 45 TL oldu. Ben Malatyalı esnaf olarak artırım yapmadım müşterilerimize. Vatandaşlarımıza hizmet etmeye çalışıyorum. Bakalım artırım yapmamaya ne kadar direneceğim” formunda konuştu. – MALATYA

İhlas Haber Ajansı / İktisat