Arzum Genel Müdürü Kim ?

Selin

New member
Arzum, Türkiye'nin önde gelen elektrikli ev aletleri markalarından biridir. Şirket, 2024 yılında gerçekleştirdiği yönetim değişiklikleriyle dikkat çekmiştir. Bu değişikliklerin başında, Evren Albaş'ın Genel Müdür ve İcra Kurulu Başkanı olarak atanması gelmektedir.

Evren Albaş'ın Genel Müdür ve İcra Kurulu Başkanı Olarak Atanması

Evren Albaş, 4 Kasım 2024 tarihinde Arzum'da Genel Müdür ve İcra Kurulu Başkanı olarak göreve başlamıştır. Bu atama, şirketin global marka olma hedefi doğrultusunda önemli bir adım olarak değerlendirilmiştir. Arzum Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kolbaşı, bu atamayla ilgili olarak, "Değişen dünya ile birlikte Arzum da bu değişime ayak uyduruyor ve kendini geleceğe hazırlıyor. Değişimde ürün ve inovasyonlarımızın yanı sıra insan kaynağımıza da ilk sıralarda yer veriyoruz." şeklinde açıklamalarda bulunmuştur. citeturn0search0

Evren Albaş'ın Eğitim ve Kariyer Geçmişi

Evren Albaş, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nden mezun olmuş, yüksek lisans eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi'nde tamamlamıştır. 2022 yılında Harvard Business School'da Advanced Management Program eğitimini başarıyla bitirmiştir. Kariyerine 1993 yılında Arçelik A.Ş.'de Araştırma ve Geliştirme Mühendisi olarak başlayan Albaş, daha sonra çeşitli görevlerde bulunmuştur. 2017 yılında Arçelik'in Güney Afrika'daki iştiraki Defy Appliances'ın CEO'su ve Arçelik Sahra Altı Bölge Direktörü olarak atanmıştır. 2021 yılında Türkiye'ye dönerek Tat Gıda'nın CEO'luğunu üstlenmiş ve Haziran 2024'e kadar bu görevini sürdürmüştür. citeturn0search0

Arzum'daki Yönetim Değişiklikleri ve Co-CEO Sistemi

2023 yılında Arzum, Co-CEO yönetim sistemine geçiş yapmıştır. Bu sistem kapsamında, üç üst düzey yönetici birer yıl arayla İcra Kurulu Başkanlığı görevini üstlenmektedir. 2024 yılında bu görevi Arif Emre Ünal üstlenmiş, 2025 yılında ise Serhan Giray'ın bu görevi yürütmesi planlanmaktadır. Bu yönetim sistemi, şirket içi iletişimi ve sinerjiyi artırmayı, ortak çalışma kültürünü oluşturmayı hedeflemektedir. citeturn0search3

Evren Albaş'ın Üyelikleri ve Sosyal Katkıları

Evren Albaş, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mezunlar Derneği ve Harvard Business School Mezunlar Derneği gibi prestijli kuruluşların üyesidir. Bu üyelikler, onun hem profesyonel hem de sosyal alandaki etkinliğini göstermektedir. citeturn0search0

Sonuç

Evren Albaş'ın Arzum'daki atanması, şirketin sürdürülebilir büyüme ve global marka olma hedeflerine ulaşmasında önemli bir rol oynamaktadır. Onun liderliğinde, Arzum'un yenilikçi ve geleceğe odaklı projeler geliştirmesi beklenmektedir. Şirketin yönetim yapısındaki bu değişiklikler, Arzum'un sektördeki liderliğini pekiştirmesine ve uluslararası alanda daha da güçlenmesine katkı sağlayacaktır.

google