Alanya Kestelspor Teknik Yöneticisi Çağdaş Çavuş Gayesini Belirledi

senbilirsin

New member
AJANSSPOR – HABER

Sezon başında teknik yönetici Fahrettin Sayhan ile yolları ayıran Alanya Kestelspor, grubun başına Alanya’yı yakından tanıyan Çağdaş Çavuş’u misyona getirdi. Yeni grubuyla başkan Yeni Mersin İdmanyurdu’nun çabucak gerisinde bulunan Alanya Kestelspor’da Çağdaş Çavuş, Radyospor Üçleme programına konuk oldu.

“Bazı liglerden teklifler vardı”

Kendisi için meslek planı yaptığını söz eden Çavuş “Ben 13-14 yıldır profesyonel olarak çalışıyorum ve çabucak her ligde nazaranv aldım. En son Kasımpaşa’da Şenol Can hocayla çalıştık, akabinde da kendi ismimize meslek planlamaları yaptık. Kimi liglerden teklifler vardı fakat meslek planlamalarımız uyuşmadı. Son olarak burada karşılıklı olarak mutabakat durumumuz oldu.” dedi.

“Fark yaratmaya çalışıyoruz”

ligin de en genç gruplarından birisi olduklarının altını çizen Çavuş “İlk evvel sahanın haricinde kahırlar var. Yöneticilerin bakış açısı, gelir masraf dengesizliği vs. 3. Lig için meselelere sebep oluyor. Saha içerisinde ise bu ligin bir oyunu var ve bu oyunu oynamaya çalışıyorlar genel olarak. Lakin kendi oyun akıllarıyla kendi sistemlerini uygulamaya çalışan kadrolar kendisini belirli ediyor aslına bakarsan. bu türlü müsabakalar olduğunda da seyir zevki epeyce daha hoş oluyor tabiiki. Biz de bunu oluşturarak fark yaratmaya çalışıyoruz. Çünkü ligin de en genç kadrolarından birisiyiz 21.6 yaş ortalamasıyla. Bu dinamizm de bizim alanda kuvvetli kalmamızı sağlıyor.” halinde konuştu.

“Rakiplerimizden düşük bütçemiz var”

Güzel bir sinerji oluşturduklarını söz eden Çavuş “Bu liglerde kıymetli olan ve temel belirleyici olan şey teknik erkeklerin sistemi, oyun ideolojileri. Bu manada biz de kendi oyunumuzla hoş işler yapmaya çalışıyoruz. Sert bir gruptayız, kuvvetli rakiplerimiz var ve bütçe olarak da onların birçoklarından düşük bütçemiz var. Fakat bir daha de yen takımla hoş bir sinerji oluşturduk. Amatörden de gelen oyuncularımız var, birinci 11’de de forma giyiyorlar.” dedi.

“Hedeflerim Muhteşem Lig’de çalışmak”

Son olarak gayesinden bahseden Çavuş “Süper Lig’de 7-8 sene çalıştım. Teknik yöneticilik konusunda ise ben yüksek lisans yapmış ve yabancı lisanı de olan bir çalıştırıcıyım. bu türlü benim de hedeflerim bir daha o ligde (Süper Lig) çalışmak fakat bu sefer teknik yönetici olarak çalışmak. Ben de bunun için fazlaca fazla gelişim katettiğimi düşünüyorum, amacım bu şu an.” dedi.