Ahmet Işık Çebi’den Ankaragücü Maçı Açıklaması: Her Şey Planlıydı!

senbilirsin

New member
AJANSSPOR-HABER

12:42

Beşiktaş Lideri Ahmet Parıltı Çebi, Yurtbay Seramik, Ceysu ve Baba Yapı’nın birlikte düzenlediği sponsorluk mutabakatı imza merasiminde açıklamalarda bulundu. Çebi, Ankaragücü maçında yaşanan olaylar hakkında da değerlendirmelerde bulundu.

“Beşiktaşlı olan kurum sahiplerinin sahiplenmelerini istemiştim”

12:13

Çebi, “Özellikle iktisat manasında ülkemiz ve dünyanın badireden geçtiği müddette sponsorların verdiği dayanaklarla ayakta kalmayı hissedebilmek kıymetli. Amatör ruhla yapılan sporda daha başka bir keyif var. en çok amatör branşa sahip olan Beşiktaş’ın bu masrafları karşılaması konusunda geçenlerde yapmış olduğum Beşiktaşlı olan kurum sahiplerinin sahiplenmelerini istemiştim. O davete bugün karşılık veren firmaların birinci 3’ünü paylaşacağız.

“3 şirkete Beşiktaş ismine teşekkür ediyorum”

12:16

Bunun devamı gelmeye devam ediyor. Benim talebime yanıt veren 3 şirkete Beşiktaş ismine teşekkür ediyorum. Geçen sene şampiyon olan hentbol grubuna isim ve göğüs sponsoru olan Yurtbay Seramik’e teşekkür ediyorum. ondan sonrasında bayan voleybol ekibimizin faaliyetlerini devam ettirebilmesi ismine bu yükü üzerine alan Ceysu’ya teşekkür ediyoruz. Ayrıyeten tekerlekli sandalye engelli basketbol kadromuzun forma ve göğüs sponsoruluğunu üstüne alan Baba Yapı’ya teşekkür ediyorum. Bu 3 kıymetli Beşiktaşlı arkadaşlarımın ve ailelerinin vermiş olduğu dayanağa yine teşekkür ediyorum. Bu branşlarda daha başarılı olmak için konuşulan ekonomik sayıların haricinde Beşiktaşlılık ruh halleriyle muvaffakiyete koşturacakları 3 tane şubeyi arkadaşlarıma teslim ettim.

“Taraftarlardan kimilerinin kulüplerine ziyan verdiklerini görüyorum”

12:25

Futbolun amatör tarafında seyircinin de amatörce, duygusalca sportif faaliyetleri izlediği ortamdan uzaklaşıyoruz. Fanatizmin atmaya başladığı, taraftarlardan kimilerinin kulüplerine ziyan verdiklerini görüyorum. Ankaragücü ve başka kulüplerin hepsi değerli topluluklar. Ankaragücü maçında Ankaragücü izleyicisinin küfürle başlayan bu tavrı gerisinden alana planlandığını düşündüğüm oyuncularına talimatlandırılmış oyunu germe stratejisiyle devam eden bir sonuç olduğunu düşünüyorum.

“Her şey planlıydı”

12:27

Oyuncuların alanda tutum ve davranışları gelecek olan fırtınayı gösteriyordu. Her şey planlıydı. Alandaki oyuncularının Beşiktaş oyuncularını tahrik etme de planlıydı. Sonuç hiç güzel biçimde bitmedi. İşin epey enteresan tarafı, Ankaragücü hocasının, kendisi üzere atlet bir kardeşini maksat göstermesi, bir hoca için yakışıksız bir durumdur. Bir hoca, işi gücü bırakıyor, dönüp Beşiktaşlı bir futbolcunun telaffuzlarından dolayı bu durumun yaratıldığını kabulleniyorlar. Evvel hocaların akıllarını başlarına alması lazım. Bu çocuklar onların da öğrencileri olabilir.

“Baştan aşağı komik ve düzmece bir olaydır”

12:42

Hakem, durumu yönetim etmek ismine, VAR’dan da gelen baskıyla Josef üzere yılların futbolcusuna kırmızı kart gösteriyor. Baştan aşağı komik ve düzmece bir olaydır. Genel manada seyircinin hocasının ve hakemlerin yaptığı bu kusurlardan toplulukları sorumlu tutmayız. Topluluklara haksızlık yapmayacağız. Gereken reaksiyonları de göstereceğimizi beyan etmek istiyorum. Üzüldüğüm taraf şu: Sanıyorum kanunlarımızın yetersizliğinden alana giren genç arkadaş sonraki gün mahkeme sonucuyla hür bırakılıyor. Bu hür bırakılmayı da topluluğundan birtakım kendini bilmezler fotoğraflıyor. Sol başta da avukat cübbesi giymiş bir arkadaş var. bu türlü kabahat işlemiş adamın yanında poz veremez. İşte Türkiye buradan kaybediyor.

“Federasyon Liderimiz müracaat etmediğimizi söz etmiş”

12:32

Sadece Ankaragücü Lideri’ni nazik davranışı ve Beşiktaşımız’dan özür dilemesinden dolayı takdir ettiğimi söylemek istiyorum. Beşiktaş Hukuk kısmı nerede ne vakit nereye itiraz edeceğini epey yeterli bilir. Federasyon Liderimiz müracaat etmediğimizi söz etmiş. Kendilerinin evvel disiplin şurasına sevk etmesi gerekiyor. daha sonra bizim savunma vermemiz gerekiyor.

“Kamuoyu vicdanını göz önünde bulundurarak sonucu verecekler”

12:34

Kulüpler Birliği Başkanlığı’nı yürüten lider var. Bugün de birlikte olacağız. Hocaların ve grup kaptanların da bir ortada olduğu yemeğe katılacağız. Biz de kadro kaptanımız Josef’le birlikte TFF’nin üst seviye yöneticileriyle karşılıklı yemek yiyeceğiz. Kamuoyu vicdanını göz önünde bulundurarak sonucu verecekler.

“Erden beyefendi düzgün bir çocuktur. Beni kastettiğini sanmıyorum”

12:43

Erden beyefendi yeterli bir çocuktur. Beni kastettiğini sanmıyorum. 10 şahısla 2-1 maçı alınca konuşmak diğer türlü, kaybedince konuşmak öbür türlü. Olabilir genç arkadaş, o da öğrenecek, söylemiş olduği lafların nereye gidip gitmeyeceğini bilecek. Bana o denli bir kelam söylemeye tevessül edeceğini düşünmüyorum. bu biçimde direkt söylesin ne söyleyecekse. Üstüme almadım hiç bir şeyi. Ben problemleri direkt TFF’de söylerim, çıkıp mikrofonlarda bağırıp çağırmıyorum. Buradan da iletisi kim alıyorsa, o alsın” dedi.