ABD’de bebek maması krizi: Üretimi artırmak için ‘savaş periyodu yasası’ devrede

pandomim

New member
ABD Lideri Joe Biden, ülkede son periyotta bebek mamalarında yaşanan tedarik kasvetinin giderilmesi için Savunma Üretim Maddesi’ni imzaladı.

Beyaz Saray’dan yapılan yazılı açıklamada, Biden’ın ülkede bebek mamalarında yaşanan tedarik krizinin çözülmesi maksadıyla Savunma Üretim Maddesi’ni yürürlüğe koyduğu açıklandı.

Biden’ın imzasıyla, ülkede mama üretimi için gerekli ham hususların üretimi hızlandırılacak ve üreticilere bebek maması üretimini hızlandırmaları için gerekli dayanak verilecek.

ABD’DEKİ BEBEK MAMASI KRİZİ

Pudra içerikli bebek maması niçiniyle 4 bebeğin ağır hastalanması ve 2’sinin hayatını yitirmesinin akabinde FDA, Abbott’un Michigan’daki tesisinde inceleme başlatmıştı. Fabrika, şubat ayında bakteri riski niçiniyle kapatılırken, birtakım eserler “güvensiz” olduğu sebebi öne sürülerek toplatılmıştı.

ABD’de tedarik zincirindeki aksamaların da tesiriyle tepe yapan “bebek maması krizi” niçiniyle aileler son aylarda raflarda bebek maması bulmakta zorlanırken üreticiler de tam kapasite çalışmalarına karşın ağır talebe yetişemediklerini bildirmişti.

Konu Beyaz Saray’ın da gündemine gelirken, ABD Lideri Joe Biden bebek maması krizinin tahlili için ülkenin en büyük üreticileri ve perakendecileri ile bir ortaya gelmişti.

SAVUNMA ÜRETİM YASASI NEDİR?

Savunma Üretim Yasası, Kore Savaş’ından hemilk evvel çıkarılmıştı.

Söz konusu yasa, ABD liderine özel bölümün ülkenin acil muhtaçlığı olan eserler üretmesini sağlaması konusunda yetki veriyor.

Başkan, gerekli gördüğü takdirde ülkenin karşı karşıya kaldığı acil durum için şirketlere muhakkak kimi materyaller ürettirmek için bu yasa kapsamındaki yetkisini kullanabiliyor.