3600 ek göstergede 2. randevu bugün

Ethereum

New member
Hükümet ile memur sendikaları içinde 3600 ek gösterge müzakereleri sürüyor. Tarafların bugün ikinci defa bir ortaya gelmesi bekleniyor. 3600 ek göstergenin kimleri kapsayacağı çabucak hemen netlik kazanmadı.

Çalışma ve Toplumsal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in başkanlığında ve Bakanlığın konut sahipliğindeki ikinci toplantıya, Memur-Sen idaresinin yanı sıra Hazine ve Maliye Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı ile İdari İşler Başkanlığı İşçi ve Prensipler Genel Müdürlüğü yetkilileri katılacak.

YARDIMCI HİZMETLER MASADA

Sendikalar ek göstergeye bağlı yansıtma oranlarında düzenleme istiyor. Sendikaların bir öbür talebi ek gösterge kapsamına kamudaki bütün çalışanların dahil edilmesi. Hali hazırda ek göstergesi olmayan yardımcı hizmetler alanında çalışanlara ek gösterge verilmesi masada konuşulacak bahisler içinde. Sendikaların çalışanlara yönelik kademe yükseltmesini de istediği belirtiliyor.

TEKRAR DÜZENLEME GEREKECEK

Memur-Sen Genel Lider Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul, ek gösterge sayılarının takım, hizmet sınıfı ve derecelere nazaran farklılık gösterdiğine dikkat çekerek, “Kamuda ek göstergeler takım unvanı, derece ve eğitim durumu prestijiyle düzenlenmiştir. Bu doğrultuda, düzenlemede polis memurlarında derece ve ikili eğitim durumu ayrımının, hemşire ve imam-hatiplerde derece ve üçlü eğitim durumu ayrımının devam edip etmeyeceğini merak ediyoruz? tıpkı vakitte, 3600 ek göstergenin hayata geçirilmesiyle genel idari hizmetler sınıfı, göstergesiz memurlar, yöneticiler, avukatlar ve teknik hizmetler sınıfındaki çalışanların da ek göstergelerinin bir daha düzenlenmesi gerekecek” dedi. Kurul birinci toplantısını 16 Şubat’ta yapmıştı.