2022 Dünya Kupası’nı Kazanan Arjantin’de Halk Şampiyonluğu Kutluyor!

senbilirsin

New member
AJANSSPOR HABER

Katar’da düzenlenen 2022 Dünya Kupası, biroldukça sürprize ve nefes kesen finale sahne olarak bitmiş oldu. Finalde Arjantin, Fransa’yı penaltıların akabinde geçerek kupaya uzandı. Arjantin’in süperstarı Lionel Messi, sayısız başarılarına bir yenisini daha ekledi.


Arjantin halkının sevinci sokaklara taştı

Milli ekibin tarihi başarısı Arjantin halkını sevince boğdu. Dünya Kupası zaferinin akabinde vatandaşlar sokaklara çıktı. Başşehir Buenos Aires’te kurulan dev ekranlarda nefes kesen finali izleyen binlerce kişi, gelen şampiyonluğun akabinde büyük bir sevinç yaşadı.


Coşku havadan görüntülendi

Arjantin halkının coşkusu havadan görüntülendi. Çekilen fotoğraflarda Başşehir Buenos Aires sokaklarının büsbütün dolu olduğu görüldü. Futbol tutkusuyla meşhur Arjantin halkı, 36 yıl ortanın akabinde gelen Dünya Kupası’nı kutladı.


Suudi mağlubiyeti şaşırttı

Arjantin, 2022 Dünya Kupası serüvenine Suudi Arabistan karşısında aldığı mağlubiyet ile başladı. Messi’nin golüyle öne geçen Güney Amerika temsilcisi, Suudiler’in geri dönüşünü engelleyemedi. Uğraş 2-1 kaybedildi. Arjantin’in aldığı bu yenilgi, tüm dünyayı şaşırttı.


Hızlı toparlandı

Arjantin, dev şampiyonadaki birinci maçını kaybettikten daha sonra süratli toparlandı. C Kümesi’nde oynadığı Meksika ve Polonya maçlarında 2’şer gol atarken, kalesinde hiç gol görmedi. Tangocular, topladıkları 6 puan ile kümeden başkan çıktı. Messi, küme etabında 2 gol kaydetti.


Çeyrek finalde tökezledi, düşmedi

Son 16’da Avustralya ile eşleşen Arjantin, rakibini 2-1 yenerek çeyrek finale yükseldi. Tangocular, çeyrek finalde ise turnuvanın kuvvetli takımlarından Hollanda ile karşılaştı. Nefes kesen uğraşta Arjantin 2-0 öne geçse de Beşiktaşlı Wout Weghorst sahneye çıkarak 2 gol kaydetti. daha sonradan oyuna girip, birlikteliği getiren isim olan Weghorst, maçın penaltılara gitmesini sağladı. Lakin Arjantin, seri penaltı atışlarında çeşit atlayan taraf oldu.


Hırvatlar’ı rahat solladı

Lionel Messi ve arkadaşları, 2022 Dünya Kupası yarı finalinde Luka Modric’li Hırvatistan ile karşı karşıya geldi. Tangocular, rakibi karşısında rahat kazandı. Arjantin, Hırvatistan’ı 3-0 mağlup ederek, finale ismini yazdırdı. Messi’yi finalde, Paris Saint Germain’den kadro arkadaşı Kylian Mbappe bekledi.


Fransa 80’de maça girdi

Arjantin, dev finalde Fransa önünde 2-0 öne geçti. Gol perdesini ise Lionel Messi açtı. 80’e kadar Arjantin’in 2 farklı üstünlüğü ile giden maçın seyri, Kylian Mbappe’nin sahne alması ile değişti. 80 ve 81’de 2 gol atan Mbappe, Fransa’yı maça ortak etti.


Messi 1 tane daha attı, Mbappe hat-trick yaptı! Kupayı Martinez aldı

Uzatma devrelerinin oynadığı dev karşılaşmanın 108. dakikasında Messi, kendisinin 2. Arjantin’in 3. golünü kaydederek, yine öne geçti. 118. dakikada ise Kylian Mbappe, Messi’ye karşılık verdi. Durum yine 3-3’e gelirken, Fransız yıldız hat-trick yaptı. Gayret seri penaltı atışlarına taşındı. Bu kısımda Arjantin kalecisi Emiliano Martinez’in üstün performansı Tangocular’a kupayı getirdi.