1201 teşvik dokümanı verildi: 26 bin bireye istihdam sağlayacak

Ethereum

New member
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, ekim ayında düzenlenen yatırım teşvik dokümanlarını kıymetlendirdi.

Ekimde düzenlenen 1201 teşvik dokümanıyla 26 bin vatandaşa istihdam sağlayacak 43 milyar liralık yatırımı destekleyeceklerini bildiren Varank, “Üstelik bu yatırımların 3’te 2’si eksiksiz yeni üretim tesisi. 2022’nin birinci 10 ayında düzenlediğimiz evrak sayısı da 2021’in tıpkı periyoduna göre yüzde 9 daha fazla.” tabirlerini kullandı.

Varank’ın paylaşımında yer verdiği infografiğe göre, ekimde teşvik dokümanı düzenlenen yatırımların yüzde 57’si imalat, yüzde 30’u güç, yüzde 9’u hizmetler, yüzde 2’si tarım ve yüzde 2’si madencilik kesiminde yer aldı.

Yatırım meblağının yatırım cinsine nazaran dağılımına bakıldığında da tam yeni yatırımlar yüzde 66, tevsi yatırımlar yüzde 27 ve modernizasyon, entegrasyon ve üretim çeşitlendirmelerden oluşan başka yatırımlar yüzde 7 hisse aldı.

Bu yıl ocak-ekim devrinde düzenlenen teşvik dokümanlarında, öngörülen sabit yatırım meblağı 2021’in tıpkı devrine bakılırsa yüzde 52, istihdam da yüzde 8 artış gösterdi.